Nakon što je jučer otvoreno Evropsko juniorsko prvenstvo u boksu u Sarajevu, već je održano 58 borbi, u kojima su ljubitelji boksa imali priliku gledati pravi spektakl. Dvorana Hills je bila premala da primi brojne goste iz cijelog svijeta, kojih je registrovano preko 500, uključujući takmičare, trenere i osoblje.


U borbi perolake kategorije (W 57kg), Asija Turkovic iz Bosne i Hercegovine pobijedila je Lejlu Sejdi iz Srbije. Borba je prekinuta u prvoj rundi na 2:59 minuta zbog tehničkog nokauta. Sudili su suci iz Hrvatske, Njemačke, Poljske, Irske, Engleske i Bugarske.


Na taj način, Asija je ostvarila prvu pobjedu za našu selekciju na prvenstvu.

“Ponosni smo na prvu pobjedu naše takmičarke, te se nadamo da će pozitivni rezultati da se nastave i na ostatku takmičenja. Bokserski savez Bosne i Hercegovine nastoji osnažiti učešće djevojčica i žena u boksu, te je velika stvar vidjeti rezultat rada trenera, te naših takmičarki”, poručili su iz Saveza.

Prvi dan su najviše pobjeda odnijeli Rusi i Turci, po osam, a iza njih su Irci sa 7 pobjeda. Turnir se nastavlja danas od 14 sati sa novim borbama u dva ringa Hills Arene.