Predsjednika Repbulike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je kako njegova zemlja, unatoč svom pritisku cionističke mreže, brani prava, pravdu i mir na svakoj platformi i ne oklijeva hrabro govoriti istinu.

Erdogan je uputio videoporuku povodom muslimanskog blagdana Kurban-bajrama, u kojoj je muslimanima u zemlji i širom svijeta čestitao bajram.

-Blagdani su posebni dani kada se sjetimo jetima, kada pomažemo sirmašnima, kada rodbinski i komšijski odnosi postaju čvršći, a jedni drugima postajemo bliži - rekao je Erdogan.


Erdogan: Unatoč pritisku cionističke mreže, ne oklijevamo hrabro govoriti istinu

Govoreći dalje o ekonomiji i mjerama koje Ankara poduzima u borbi protiv inflacije, Erdogan je rekao:

-Ušli smo u proces rješavanja inflacijskog monstruma. Naš ekonomski program daje plodove u proizvodnji, zapošljavanju i izvozu. Nadamo se da ćemo od druge polovice godine vidjeti dobre rezultate u inflaciji.

Ističući da se nastavlja čvrsti stav protiv izraelske genocidne politike koja se provodi u Gazi i na okupiranim palestinskim područjima od 7. oktobra, Erdogan je podsjetio kako je njegova zemlja zaustavila komercijalne transakcije s Izraelom, piše Anadolija.

-Unatoč svom pritisku cionističke mreže, branimo prava, pravdu i mir na svakoj platformi i ne oklijevamo hrabro govoriti istinu. Unatoč svom barbarstvu Izraela, koji ubija djecu, i njegovih pristaša, pobjeda će, nadamo se, pripasti palestinskom narodu.