Portugal i Češka Republika će odigrati posljednju utakmicu prvog kola grupne faze na Europskom prvenstvu 2024. godine u Njemačkoj. Dvoboj se održava u utorak navečer na stadionu u Leipzigu.

Portugal je pobijedio u svih deset kvalifikacijskih utakmica, gdje su pokazali impresivnu formu. Također, Portugalci imaju četiri pobjede u posljednjih pet susreta protiv Češke Republike. Cristiano Ronaldo postigao je fantastičan gol u pobjedi od 3-0 nad Republikom Irskom prije sedam dana.

Cristiano Ronaldo će na ovoj utakmici nadmašiti vlastiti rekord jer će mu ovo biti nastup na šestom Euru u karijeri. Dosad je on bio i jedini koji je zaigrao na pet različitih prvenstava Starog kontinenta. Iako ima 39 godina, Cristiano Ronaldo i dalje postiže golove za svoju reprezentaciju. Zvijezda Al-Nassra vjerojatno će predvoditi napad Portugala.



S druge strane, svaki od posljednjih pet nastupa Češke Republike u svim natjecanjima završio je s tri ili više postignutih golova. Češka je podijelila vrh tabele u svojoj kvalifikacijskoj grupi zajedno s Albanijom, Poljskom, Moldavijom i Farskim Otocima. Ovo će biti njihov osmi uzastopni nastup na Europskom prvenstvu.


Češka Republika također je bila uspješna u svom posljednjem testu, ali nisu impresionirali u tijesnoj pobjedi od 2-1 nad Sjevernom Makedonijom prošlog ponedjeljka.