Noćni termin je ovog puta pripao nešto manje atraktivnim selekcijama, Škotskoj i Švicarskoj. No, i ovaj meč izazvat će pažnju gledalaca u BiH, s obzirom na to da je za njega delegiran naš najbolji arbitar Irfan Peljto, koji će i ovog puta obavljati funkciju četvrtog sudije. Spomenute dvije reprezentacije igrat će od 21 sat, a na centru će biti Slovak Ivan Kružliak.


Škotska i Švicarska su imale vrlo različit početak na Euru 2024. Dok je Švicarska ostvarila važnu pobjedu nad Mađarskom rezultatom 3-1, Škotska je doživjela težak poraz od Njemačke rezultatom 5-1, što je bio njihov najgori početak na turniru.


Škotska se bori s činjenicom da već četiri uzastopna Evropska prvenstva nisu uspjeli pobijediti nijednu utakmicu, a posljednju pobjedu na ovom takmičenju ostvarili su 1996. godine.


Švicarska, s druge strane, sigurno je savladala Mađarsku rezultatom 3-1 u svojoj prvoj utakmici, što je bio očekivan rezultat.Oni su rutinski obavili posao i osvojili važna tri boda. Utakmica protiv Škotske ključna je za njih, jer bi pobjeda praktički osigurala njihov prolazak u daljnju fazu takmičenja.


Švicarska je iskusna ekipa s prosjekom starosti gotovo 30 godina i imaju bogato iskustvo igranja zajedno. Uprkos tome što njihova igra možda nije uvijek najljepša, Švicarci znaju kako doći do rezultata.