Obje su reprezentacije na dnu skupine F, a obje ciljaju na prolazak dalje. Nakon što su poražene u svojoj prvoj utakmici, Hamburg je domaćin njihovog prvog međusobnog susreta u historiji i bit će borbeno jer ni jedna selekcija ne može dopustiti sebi da ponovno izgubi.

Otkako je uvedena grupna faza, samo su dvije selekcije izgubile svoju prvu utakmicu na Euru, ali su ipak napredovale dalje - Slovačka i Sjeverna Irska obje su to učinile 2016. - tako da će se sada Gruzija i Češka potruditi postati treća.

Prije susreta s favoritom skupine Portugalom u njihovoj posljednjoj utakmici skupine, ponovno će se okrenuti Mikautadzeu i zvijezdi Khvichi Kvaratskheliji kako bi slomili Čehe.

S druge strane, remi bi također zadržao nade Češke, ali neće moći doći do šesnaestine finala ako budu poraženi, a Turska ne izgubi od Portugala nekoliko sati kasnije. Iako su bili tako blizu dragocjenog boda, Češka je kompletirala manje dodavanja od bilo koje ekipe u prvom krugu utakmica na Euru 2024., uz odrađenih samo osam dodira u protivničkom šesnaestercu.

Drugoplasirani iz 1996., koji su također došli do četvrtfinala na dva od posljednja tri Eura, sada su izgubili sedam puta u deset utakmica u skupini od 2008., a još jedan neuspjeh mogao bi ih natjerati da se pakiraju I idu kući. Protiv Gruzije se očekuje agresivniji pristup budući da su Česi u Njemačku stigli u nizu od pet uzastopnih pobjeda i o ovoj im utakmici ovisi sudbina.

Selektori vjerovatno neće mijenjati puno u svojim sastavima budući da će se Gruzija pouzdati u svog Kvaratskheliju - vodećeg strijelca svoje zemlje s 15 golova, a Česi sigurno svoju igru protiv Portugala vide dobrom, uprkos nesretnom konačnom porazu.