Dvoboj velikana iz grupe D bit će u središtu paznje večeras na Euro 2024, kada će se Nizozemska i Francuska suočiti na Red Bull Areni, boreći se za osiguranje plasmana u osminu finala.

Ekipa Ronalda Koemana preokrenula je rezultat protiv Poljske i pobijedila sa 2:1 u svom prvom susretu, dok je Francuska također izborila tijesnu pobjedu nad Austrijom, uprkos ozljedi njihove ključne zvijezde Kyliana Mbappea.

Kao bivši šampioni Europe i četverostruki polufinalisti, Nizozemska želi ostvariti dobar rezultat na EURU, što im nedostaje od 2004. godine. U posljednja tri sudjelovanja najdalje su stigli do četvrtfinala.U službenim utakmicama imaju niz od četiri poraza, posljednji od Francuske u kvalifikacijama za EURO, kada su obje reprezentacije bile u istoj grupi.

Ova nizozemska ekipa pokazala se defanzivno jako dobro i u šest od posljednjih osam utakmica nisu primili gol, pa će biti zanimljivo vidjeti kako će se suprotstaviti napadu Francuske.

Francuska je pobijedila Austriju, ali izgubila je Kyliana Mbappea koji je zaradio prijelom nosa. Za sada nije poznato hoće li i koliko dugo budući napadač Real Madrida biti izvan terena.Napustio je teren u završnici utakmice s Austrijom i pod znakom je pitanja za susret s Nizozemskom.

Trikolori su postigli mnogo uspjeha u posljednjim godinama, uključujući finale EURA 2016. godine i dva uzastopna finala Svjetskog prvenstva, zbog čega su i glavni favoriti ovog turnira. Odigrali su dvije utakmice u posljednjih šest godina sa Nizozemcima i Francuska je dobila obje sa 2-1 i 4-0.