Rumunija i Slovačka nisu igrale službenu utakmicu još od kvalifikacija za Euro 1999. godine, kada su Rumuni pobijedili rezultatom 5:1. No, to je bio i jedini međusobni susret koji nije završio remijem u zadnjih pet dvoboja ovih reprezentacija.Slovaci i njihov selektor Calzona mogu biti zadovoljni impresivnom pobjedom protiv Belgije na otvaranju Eura. Međutim, nisu izdržali protiv Ukrajine, u dvoboju u kojem su vodili na poluvremenu.

S druge strane, su pregazili Ukrajinu i imaju solidnu gol razliku. Protiv Belgije nisu uspjeli osvojiti bodove pa sada sve reprezentacije u ovoj grupi imaju po 3 osvojena boda. Situacija je takva da bod osigurava prolazak dalje, a pobjeda jedno od prva dva mjesta na tabeli.

Selektor Calzona prije svega računa na opasnog Lukaša Haraslina na lijevoj strani, dok se za golove obično brine Ivan Schranz.U sredini terena vlada Stanislav Lobotka iz Napolija, vrlo bitan igrač ove ekipe. Odbranu drži Milan Škriniar iz PSG-a, kapiten ove reprezentacije. Uz njih, važan je među stativama Martin Dubravka. Golman Newcastlea uvijek ima puno posla, no dobro ga odrađuje.

Rumunija je bez zvijezda, ali s mnogo žestine u igri. Selektor Iordanescu igru vrti oko svog kapitena. Nicolae Stancu možda trenutno nastupa na Bliskom Istoku, no svejedno je ostao najbolji pojedinac u ovoj reprezentaciji.Na desnom krilu ističe se Dennis Man svojim asistencijama, a može biti opasan i po gol suparnika. Za pogotke je zadužen i Denis Drăguș u napadu, no još važnija bit će odbrana. Tamo je najvažniji čovjek Radu Drăgușin iz Tottenhama, dok mrežu čuva iskusni Florian Nita, prilično pouzdan u prethodnim utakmicama.

Osim ovog meča u istom terminu u 18 sati igraju Belgija i Ukrajina. Belgijanci se nadaju trijumfu, a Ukrajina je svjesna da joj možda ni remi neće biti dovoljan za prolazak dalje.Zanimljivo je da Ukrajina i Belgija dosad nikad nisu igrali, niti prijateljsku niti službenu utakmicu. To znači da je mnogo nepoznanica pred obje selekcije, svjesne da možda neće imati pravo na popravni nakon srijede.

Ukrajinci mogu biti zadovoljni što su uopće još u igri za prolazak dalje. Rebrov i njegovi igrači doživjeli su fijasko protiv Rumunije i gubili su na poluvremenu protiv Slovaka. No, preokret ih je ostavio na životu, iako će im vjerojatno trebati trijumf u ovom susretu ako žele dalje.

S druge strane, poraz Belgije od Slovačke na početku Eura bio je veliko iznenađenje. Bolje je to izgledalo protiv Rumuna u subotu pa Tedesco i njegovi igrači počinju vjerovati da bi ipak mogli osvojiti prvo mjesto u skupini E.