Europsko prvenstvo 2024 nudi nam još jednu utakmicu u kojoj igra domaćin. Njemačka će u Stuttgartu odmjeriti snage s Mađarskom. U pitanju je dvoboj skupine A, u kojoj još igraju Švicarska i Škotska. Nagelsmannova ekipa uvjerena je u osvajanje nova tri boda.

Njemačka u posljednjih 8 godina nije imala nikakvih uspjeha protiv Mađarske. U Ligi nacija izgubila je i remizirala, a u sjećanju ostaje i okršaj na prethodnom Euru, kada su Mađari vodili i bili blizu da izbace Nijemce s turnira.

No, pod Julianom Nagelsmannom Njemačka se složila kako treba i izgleda odlično na ovom turniru. To je potvrdila i utakmica otvaranja, kada je Elf s visokih 5:1 deklasirao Škotsku. Dakle, čini se da je domaćin spreman naplatiti račune Mađarskoj za neuspjehe u prethodne tri utakmice.
Što se Mađara tiče, očekivali smo više od igrača Marca Rossija protiv Švicarske. Puno je tu bilo konfuzije u odbrani što je na kraju rezultiralo bolnim porazom.

Njemačka je odličnim otvaranjem turnira protiv Škotske gotovo osigurala prolazak u Švicarske u osminu finala. U Stuttgartu to samo namjerava potvrditi. Ova njemačka generacija nošena domaćim navijačima svakako ima potencijal daleko dogurati, no tek se treba dokazati protiv onih najboljih u Europi.

Što se Mađarske tiče, selektor Marco Rossi svjestan je da neće biti lako izboriti prolazak dalje. Bod protiv Njemačke puno bi značio, no malo ko vjeruje da će biti osvojen. Međutim, uvjerljiv trijumf u zadnjem kolu protiv Škotske još bi mogao Mađarima donijeti osminu finala. Tamo po svemu što su pokazali teško da mogu ikog pobijediti.

Zanimljivo, Njemačka je dobila samo jednu od posljednjih šest utakmica protiv Mađarske na domaćem terenu, i to 2-0 u junu 2016.Bit će inače ovo njihov četvrti međusobni dvoboj na velikim natjecanjima, a obje selekcije imaju po jednu pobjedu, dok je njihov susret na Euru prije tri godine završio 2-2.