U Hamburgu u dvoboju F skupine Euro 2024 turnira snage će međusobno odmjeriti Češka i Turska. Radi se o grupi u kojoj još igraju Portugal i Gruzija. To su ujedno i posljednji mečevi u grupnoj fazi takmičenja nakon čega slijedi pauza od dva dana te početak osmine finala u subotu.

Turska je u posljednje tri utakmice upisala tri pobjede protiv Češke, ali prije toga je dvaput izgubila. Najvažniji međusobni dvoboj dogodio se na Euru 2016. godine, gdje su Turci trijumfirali rezultatom 2:0.No, Češka je bila bolja na prethodnom Euru, gdje je izbacila Nizozemsku i probila se do četvrtfinala.

Turci su obavili posao kako treba protiv Gruzije, no izgledali su nemoćno u dvoboju s Portugalcima. Montellina ekipa ima velike izglede proći dalje čak i u slučaju poraza, no pokušat će izbjeći taj scenarij i sačuvati drugo mjesto u skupini F.

U drugom susretu koji se također igra u 21 sat sastaju se Portugal i Gruzija.Iako se očekivalo da bi selektor Martinez odmoriti Ronalda to se neće desiti i on će od prve minute biti na terenu.

Gruzija je pod Willyjem Sagnolom ostvarila svoj najveći uspjeh u nogometnoj povijesti. Plasman na Euro bio je veliki uspjeh, a osvojeni bod protiv Češke potvrda da se Gruzijci na turniru nisu našli slučajno. Grupna faza vjerojatno je kraj za ovu selekciju, no navijači neće biti pretjerano razočarani.

Što se Portugala tiče, Roberto Martinez i njegovi igrači imaju potencijal ravnopravno se suprotstaviti svim suparnicima u nokaut fazi. Na kraju će nijanse odlučivati može li Portugal zaista dogurati do same završnice. Ova selekcija ima slabosti i u napadu i u odbrani. Morat će ih sanirati u sljedećim danima ako želi ponoviti titulu iz 2016. godine.

Portugal i Gruzija dosad su međusobno igrali tek jednom, u prijateljskoj utakmici 2008. godine. Portugalci su slavili rezultatom 2:0, a nešto slično očekuje se i večeras.