U prva tri dana Evropskog prvenstva nismo još uvek videli nijedno pravo iznenađenje. Niko od favorita nije kiksnuo, Njemačka je savladala Škotsku (5:1), Španija Hrvatsku (3:0), Italija Albaniju (2:1), a Engleska Srbiju (1:0). Sada na red dolaze Francuzi, koji će probati da nastave seriju.

Reprezentacija Francuske važi za jednog od favorita na ovom turniru i sigurno je da će pokušati da se domogne treće titule šampiona Evrope. Francuska je učestvovala na turniru deset puta. Osvojila je titulu 1984. i 2000. godine, a jednom je bila druga.Predvođeni Mbappeom, Francuzi se opravdano nadaju novom trofeju.


Francuska i Austrija su se posljednji put sastali 2022. godine u Ligi nacija. U Beču je u junu bilo 1:1, dok su tri mjeseca kasnije u Parizu slavili Galski pijetlovi sa 2:0.


Reprezentacija Austrije je do sada nastupila tri puta na smotri najboljih evropskih selekcija, a najveći uspjeh ostvarila je prolaskom grupe 2020. godine.

Snažno izgledaju aktuelni vicešampioni svijeta, ali je i Austrija pokazala da raspolaže kvalitetnim igračima, u šta se publika mogla uvjeriti u prijateljskoj utakmici protiv Srbije kada su slavili sa 2:1.
Francuzi će napadati od prvog minuta, ali je Austriji malo prostora dovoljno da organizuje opasne kontre. Uprkos svemu, ne treba očekivati lak posao za izabranike Didiera Deschampsa.