Selekcija Slovenije izborila je plasman na Evropsko prvenstvo prvi put nakon 2000-e godine, a velike zasluge za to idu na račun selektora Matijaža Keka, sastavio je tim koji objektivno nema zvezdi, ali koji funkcioniše dosta dobro na terenu, dok se u odnosu na ostale najviše izdvaja Benjamin Šeško talentovani napadač koji je među traženijim napadačima na tržištu ovog ljeta.

Ono što je možda malo zabrinjavajuću pred start šampionata jesu nešto slabije igre u prijateljskim mečevima protiv Armenije i Bugarske. Dok su protiv Armenaca slavili uz dosta sreće 2:1, protiv Bugarske je meč završen 1:1, a moramo priznati da se ipak radi o reprezentacijama slabijeg renomea.

Pred ovaj meč trener Kek, ima čak četiri igrača pod upitnikom, ali se očekuje da neki od njih budu osposobljeni za utakmicu, to su Verbič, Stojanović, Blažić i Lovrić.


Sa druge strane Danska dolazi na šampionat kao drugi favorit ove grupe, tim je i dalje okupljen oko Kristijana Eriksena koji je upravo na prošlom šampionatu Evrope doživeo kolabiranje na terenu.

Ostatak tima je dosta iskusan sa nekoliko zanimljivih mladih igrača, ali sa manjom ulogom u klubovima nego ranije. Svakako da prijateljski mečevi ove godine donose samopouzdanje, ali su objektivno protivnici bili iz niže evropske klase. Napadački dvojac Wind i Hojlund mogao bi da pokaže dosta na ovom šampionatu.