Od 15 sati u ponedjeljak očekuje nas ne toliko atraktivan, ali potencijalno zanimljiv meč u kojem se sastaju Rumunija i Ukrajina.

Selekcija Rumunije ne dolazi u sjajnom raspoloženju na ovo Evropsko prvenstvo, jer su u dva prethodna prijateljska meča odigrali samo 0:0 sa Lihtenštajnom i Bugarskom i zabrinuli malo svoje navijače.

Na ruku im ne ide ni tradicija, jer nikad u istoriji nisu uspjeli da dobiju uvodni meč na Evropskim prvenstvima.Rumunija je iznenadila osvajanjem svoje kvalifikacijske skupine. To je prvi put da su Tricolori osvojili bilo koju kvalifikacijsku skupinu za veliko takmičenje još od Eura 2008.


Sa druge strane tim Ukrajine plasirao se na prvenstvo preko baraža Lige Nacija, gdje su bili bolji od Bosne i Hercegovine i Islanda, pripremne utakmice su pokazale šarenu formu, remi sa Njemcima 0:0, poraz od Poljske 3:1 i pobjeda nad slabašnom Moldavijom 4:0.


Ovo je četvrto uzastopno kvalificiranje Ukrajine za Europsko prvenstvo. Kvalificirali su se na Euro 2020., gdje su na kraju stigli do četvrtfinala, gdje su izgubili sa 0-4 od Engleske u Rimu.Uprkos takvom rezultatu, to se smatra najboljim rezultatom Ukrajine na velikim turnirima od Svjetskog prvenstva 2006. gdje su također stigli do četvrtfinala.


Očekujemo izjednačenu utakmicu između Rumunije i Ukrajine, s obzirom na njihove dosadašnje rezultate i međusobni omjer gdje obje selekcije u šest susreta imaju po tri pobjede.