Nakon tri mjeseca od nestanka Danke Ilić u Banjskom polju kod Bora, Dejan Dragijević, prvoosumnjičeni za ubistvo djevojčice je zatražio da daje ponovni iskaz.

Radnici “Vodovoda”, Dejan Dragijević i Srđan Janković, nalaze se u pritvoru, a Janković je nedavno negirao zločin koji mu se stavlja na teret, dok je Dragijević prvo priznao zločin i do detalja opisao da je tokom radnog zadatka zadavio djevojčicu.

U ovom slučaju, prenijeli su mediji, pojavili su se novi svjedoci, a stručnjaci otkrivaju da li bi to moglo da znači i razriješavanje slučaja.

Povodom ovoga oglasio se i otac djevojčice Danke Ilić, Miloš Ilić, koji je prokomentarisao ovu situaciju:

– Pročitao sam jutros da je jedan od njih tražio da ponovo da izjavu. Oni da nisu krivi rekli bi odmah, a ne bi čekali tri mjeseca, ako imaju nešto u sebi ljudskog neka kažu, uostalom advokat ga uči šta treba da radi. Nadam se da će sve izaći na vidjelo vrlo brzo – rekao je Miloš Ilić za Republiku.

Ilić je naglasio i da nema nikakvih novih saznanja o istrazi i da nisu došli do novih informacija još uvijek.

Zakonski okvir za podizanje optužnice je 6 mjeseci, a, podsjećanja radi, od nestanka male Danke prošla su puna 3 mjeseca.

Da podsjetimo, Danka Ilić je nestala u Banjskom polju kod Bora prije tačno tri mjeseca, 26. marta, desetak dana kasnije uhapšeni su Dejan Dragijević iz sela Zlot i Srđan Janković iz sela Luka pod sumnjom da su istog dana kada je nestala, njih dvojica usmrtili Danku Ilić, a potom sakrili njeno tijelo koje još uvijek nije pronađeno.