Ovaj jednostavan recept omogućava da uživate u sočnim šniclama, ali bez prekomjerne masnoće, jer se peku u rerni.

. Njihova priprema je jednostavna i brza, a uz priloge poput barenog krompira, riže, graška, pirea ili omiljene salate, postaju kompletan obrok, prenosi espreso.co.rs.

Za razliku od klasičnog prženja, gdje se koristi dosta ulja, ove šnicle se peku na plehu obloženom pek papirom. Rezultat su manje masne, a i dalje izuzetno sočne šnicle. Tajna njihove sočnosti leži u dodavanju jaja i savršenom balansu začina koji im daje fantastičan ukus, prenosi Krstarica.

Ovaj recept je odlična opcija za sve koji žele brz i hranljiv obrok, ali paze na unos masnoća. Probajte i obradujte svoje ukućane jednostavnim, a ukusnim ručkom!

Sastojci:
– 500 g mljevenog mesa – 2 jajeta – 2 glavice crnog luka – 3 čena bijelog luka – 50 g prezli – 1 kašičica soli – 1 kašičica suvog začina – 1/2 kašičice mljevene paprike – 1/2 kašičice bibera – 1 kašičica majčine dušice – pek papir

Priprema
Sitno isjeckajte crni i bijeli luk i pomiješajte ih s mljevenim mesom i majčinom dušicom. Zamijesite rukom, pa dodajte jaja, so, biber, suvi začin, mljevenu papriku i prezle. Sve umijesite tako da dobijete finu, kompaktnu smjesu.

Oblikujte u loptice, pa ih spljeskajte tako da dobijete pljeskavice.

Ređajte u pleh, koji ste prethodno obložili pek papirom.

Pecite u rerni prethodno zagrijanoj na 200 stepeni, oko 45 minuta.