Fudbalski klub "Sarajevo Bosna" iz njemačkog grada Dortmunda malonogometnim turnirom obilježio je trideset godina svog postojanja i uspješnog rada.

Ovaj klub osnovan je u teškim vremenima, sada već davne 1994. godine. Klub je prolazio kroz teška i sretna vremena, ali sve poteškoće su se prevazišle i to pokazuje i ova proslava njihovog jubileja. U sklopu proslave i malonogometnog turnira učešće je uzelo deset ekipa, a pored turnira mnogobrojne posjetioce zabavljala je folklorna sekcija KUD "Sehara" iz grada Wittena.

Na kraju malonogometnog turnira proglašeni su i pobjednici, a prvo mjesto osvojila je ekipa "Wadenfest“ koja je u finalu pobjedila ekipu "Kubus" rezultatom od 5:1.

Prvoplasirana ekipa pored pehara dobila je i novčanu nagradu u iznosu od 600 eura, drugoplasirana ekipa "Kubus“ 300 eura,a trećeplasirana ekipa je bila ekipa "FC Bosna" iz Kelna.

Pred oko 300 posjetilaca odličan nogomet prikazala je i ekipa veterana NK Zagreb i FC Sarajevo, a krajnji rezultat je bio 5:5.

Nakon malonogometnog turnira posjetioci i fudbaleri uživali su i u domaćim kulinarskim specijalitetima kao i specijalitetima sa roštilja.

FK Sarajevo Bosna iz Dortmunda još jednom se pokazao kao odličan domaćin, a njihov kvalitet rada bi mogao poslužiti kao primjer mnogim drugim udruženjima i klubovima širom Njemačke.

Upravu FK Sarajevo Bosna iz Dorttmunda sačinjavaju: predsjednik Mersudin Dželilović, potpredsjednik Haris Aletić, blagajnik Esmir Džaka, a članovi odbora su Ahmet Ahmećković, Amir Čaušević, Muhamed Ahmečković, Dženan Čaušević, Arnel Šahbazović, Mirsel Zahirović, David Kojić i Dženis Dželilović.

(B.Šišić)