Bošnjački institut - Fondacija Adila Zulfikarpašića, u saradnji s Fondacijom društva zajedničkih vrijednosti, Memorijalnim Centrom Srebrenica - Potočari i Udruženjem "Pokret Majke enklava Srebrenica i Žepa", s ponosom najavljuju održavanje Foruma povodom Rezolucije - Međunarodnog dana sjećanja i komemoracije genocida u Srebrenici 1995. godine.

Forum će se održati u prostorijama Bošnjačkog instituta, na adresi Mula Mustafe Bašeskije 21, Sarajevo, 14. juna 2024. godine, s početkom u 17:00 sati i trajanjem do 19:00 sati.

Pokroviteljstvo nad ovim događajem preuzima Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović.

Moderator Foruma će biti Muhamed Jusić, publicista i ambasador Bosne i Hercegovine u Saudijskoj Arabiji.

Forum će započeti porukom Predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Denisa Bećirovića, dok će uvodno izlaganje održati dr. Zlatko Lagumdžija, stalni predstavnik Bosne i Hercegovine pri Ujedinjenim Nacijama.

Panelisti na Forumu bit će dr. Emir Suljagić, direktor Memorijalnog Centra Srebrenica - Potočari, i Munira Subašić, predsjednica Udruženja "Pokret Majke enklava Srebrenica i Žepa".

Pozivamo sve zainteresirane da se pridruže ovom važnom događaju te da svojim prisustvom i aktivnim učešćem doprinesu dubljem razumijevanju i poštovanju žrtava genocida u Srebrenici.