Prije samo nekoliko godina, cijena šišanja u Sarajevu bila je znatno niža. U prosjeku, šišanje se moglo obaviti za 10 do 20 KM. Veći broj frizerskih salona nudio je pristupačne cijene, što je omogućavalo većini građana da redovno održavaju svoj izgled bez većeg finansijskog opterećenja. No, ekonomska situacija, inflacija i rast troškova poslovanja doveli su do postepenog povećanja cijena u posljednjih nekoliko godina.

Jedan od vlasnika frizerskog salona u Sarajevu, koji je želio ostati anoniman, izjavio je:
- Troškovi poslovanja su porasli. Cijene zakupa prostora, struje, vode, kao i nabavka kvalitetnih proizvoda za kosu, sve su to faktori koji su nas natjerali da podignemo cijene. Trudimo se pružiti najbolju moguću uslugu našim klijentima, ali moramo pokriti i svoje troškove.

Cijene šišanja variraju ovisno o lokaciji salona, kvaliteti usluge i dodatnim uslugama koje se nude. Luksuzniji saloni u centru grada, koji nude vrhunske proizvode i dodatne tretmane, naplaćuju do 80 KM za muško šišanje. S druge strane, manji saloni u još uvijek drže nešto niže cijene, koje se kreću oko 25 KM.

Građani Sarajeva nisu oduševljeni ovim poskupljenjem, ali razumiju situaciju.

- Ranije sam plaćao 10 KM za šišanje, a sada plaćam 25 KM. Znam da je sve poskupilo, ali moramo se prilagoditi - izjavio je jedan od redovnih klijenata sarajevskih frizera.

Frizeri i dalje pokušavaju zadržati svoje klijente nudeći različite pogodnosti, popuste za redovne klijente ili pakete usluga koje uključuju šišanje, pranje kose i stiliziranje.
Iako je šišanje postalo skuplje, kvaliteta usluga u sarajevskim frizerskim salonima ostaje visoka, a frizeri se trude da svaki klijent izađe iz salona zadovoljan, prenosi Pressmedia.