Hajdemo odmah u metu problema. Neka neobjelaški agitator i samozvani "presuditelj" o nacionalnom crnogorskom pitanju Srdan Kosović, naprije odgovori na pitanje ko su bili i što su protiv Crne Gore radili nekada Petar Kosović i Živko Kosović. Neka samo izvori, činjenice govore, a o tome dovoljno je pročitati dokumenta, povjerljiva arhivska koja je objavio akademik Šrebo Rastoder u svojim, za crnogorsku povijest, epohalnim naučnim djelima. Plus jos ponešto, a nije ni to malo, što sam ja, odnosno, moja malenkost objavio, kao i dr. Danilo Radojević. I ova bjelaška (a u stvari moderna priča "Crne Ruke" vazda protiv Crne Gore) lako će biti razobličena. A, nju promoviše zlurado Srdan Kosović iz Vijesti, navodi se iz Crnogorske evropske partije.


Poručujem, ne nasjedajmo na podvale Vijesti i Kosovićevih mentora i nalogodavaca. Nije dovoljno prezreti ih, bitno je Kosoviću reći da je fabrikant neistina i podvala i da se nikad izvorni crnogorski indipententizam (suverenizam) i nacionalna misao u otporu velikosrpskoj agresiji ne mogu kriminalizovati, ni zbog koga ili bilo čega. Svako individualno svoj biljeg nosi.


Jer je to dugotrajna čista misao, dominantno kristalno čistih nosilaca njenih i iskrenih crnogorskih suverenista, koji nikad u tome tražili i vidjeli nisu neko koristoljublje i bilo što bi bilo nemoralno i nepatriotski što bi bilo. Makar u izvornom smislu. Ne zanimaju nas oni koji nisu služili našoj borbi, već njenoj zloupotrebi i neka svako za to odgovara pravno, moralno, politički i historijski. Jednoga dana, bit će tako.

A, da čitamo ove uvredljive, od ovog zajapurenog foliranta Srdana Kosovića, koji se odvažio da sudi i o Krstu Zrnovom Popoviću i ostalome, a o tome pojma nema - što je mnogo mnogo je. Res non verba.

Jako je pokvaren današnji Kosovićev tekst u Vijestima. Zlurad i klevetnički. Skup podvala. Suviše smo ozbiljni da nas ovakvi neučeni i naručeni arlatni i analitičari nacionalnog pitanja mogu prevesti žedne preko vode, a još manje pokolebati ili dezavuisati. Pucanj u prazno jednog neobjelaškog medijskog epigona, koji, umišljen da zna ono što ne zna, u tekstu miješa nespojivo, i babe i žabe itd...
Kosovićev neozbiljan tekst koji je u funkciji u suštini anitcrnogorske propagande i lukrativnog foliranja i hipokrizije. Na kraju, molim vas, pročitajte što je davno objavio akademik DANU dr. Danilo Radojević o djelovanju od 1918. Petra i Živka Kosovića u Crnoj Gori, nakon njene aneksije i okupacije 1918.

Velikosrpski projekat želi da urniše kako Bosnu i Hercegovinu kao državu, nezavisnu, suverenu, tako i Crnu Goru. Odlučno, legitimno i legalno oduprimo se i kažimo ‘No pasaran’, saopćeno je iz Crnogorske evropske partije.