Kćerka Meghan Markle i princa Harryja danas puni tri godine. Zna se kako se proslavlja njen rođendan, dok izostaje javna čestitka dvora kao i prethodnih godina. Djevojčica nosi imena dvije moćne žene iz svoje porodice,a njeno rođenje je izazvalo pravi haos u dinastiji.

Prvi skandal desio se kada su prijatelji Meghan Markle i princa Harryja rekli da je Lilibet Diana predstavljena kraljici Elizabeti II preko video poziva, ubrzo nakon njenog rođenja 2021. Međutim, to je iz palate demantovano.

Kraljica je upoznala praunuku tokom proslave svog Platinastog jubileja 2021. u Londonu, a u Britaniji je proslavljen i prvi rođendan malene Lilibet što je bio okidač novog skandala. Šta se zbilo tada, otkrila je i prijateljica Meghan Markle i zvijezde rijalitija The Real Housewives of Beverly Hills Garsel Bove.

Ranije je komentarisala to što su Kate i princ William propustili prvi rođendan Lilibet Diane. Podsjetimo, rođendan se slavio u Frogmor kotidžu 2022. u Vindzoru, a vojvoktinja i vojvoda boravili su te godine u Britaniji zbog pomenutog Platinastog jubileja kraljice Elizabete.

Skandal zbog prvog rođendana

Kate i William nadgledali su tog dana koncertne probe u dvorcu Kardif, a pridružili su im se u tome i njihova djeca Charlotte i George koji su potom bili u svojoj prvoj zvaničnoj kraljevskog šetnji.

Rođendan je propustio i princ Louis, najmlađe dijete princeze i princa od Walesa. Prijateljica Meghan Markle je o takvom razvoju događaja pričala 2022. u emisiji E!'s Daily Pop. Bove je poručila da joj je bilo sumnjivo što je par propustio rođendansku proslavu Lilibet bez obzira što su bili na dužnosti.

"Ono što se događa je sljedeće: "Kakva slučajnost, mi smo van grada, ja perem kosu, a tamo ima malo hlada", rekla je ironično i bila izričita da ne vjeruje da se radilo o bilo kakvoj slučajnosti da su zbog posla odsustovali sa prvog rođendana malene Lilibet Diane.

Meghan Markle koja je tokom nedavne posjete Nigeriji pričala o svojoj djeci Archyju (6) i Lilibet, i princ Harry slave treći rođendan kćerke u svom domu u Montesitu u Kaliforniji gdje žive nekoliko godina. Slavlje je počelo još juče i okupilo je porodicu i prijatelje.

Posljednja slika Lilibet dostupna javnosti otkriva da djevojčica neodoljivo liči na tatu, prije svega po narandžastoj kosi po kojoj je Harry prepoznatljiv. Genetika je odradila svoj posao.