Neke su priče jednostavno mučne, a baš takva je ona koja dolazi iz američkog Salema, smještenog u saveznoj državi Oregon. Grupica tinejdžera upucala je jednu mačku, a onda su snimali nesretnu životinju kako umire.

Šokiralo je to cijelu zajednicu, ali najviše vlasnike te mačke. Porodica Steeles je mislila da žive u sigurnom okruženju, pa su svoju mačku puštali vani.

Na snimci se vidi kako mačka Vortex odmara na uglu ulice. Nakon toga, dolaze dječaci. Jedan od njih izvlači oružje i puca u mačku.

Nakon što ju je taj dečko upucao, pojavilo se njih još pet, koji su snimali kako mačka umire na tlu.

Nakon toga su mladići pobjegli. No, nekoliko trenutaka kasnije su se vratili, podigli mrtvu mačku i odnijeli je u obližnji vrt. Vlasnik je, osim tuge koju osjeća što njegove ljubimice nema, izrazito uzrujan zbog zloće počinitelja, za koje se nada da će biti privedeni pravdi.

"Jeste li ponosni? Snimili ste video, zašto? Da biste se hvalili svojim ‘trofejem‘, pokazivali ga ljudima, sami gledali snimku nekoliko puta?" upitao se Jesse.

Policija je otkrila dvoje 17-godišnjaka iz grupe koju povezuju s ovim zločinom. Obojica će biti optužena za zlostavljanje životinje, a jedan i za uništavanje dokaza. No, istraga je još u toku, a posebno se traga za mladićem koji je upucao mačku.