Sport je sastavljen od pobjeda i poraza. Poraz je sastavni dio plemenitosti natjecanja.

Za Hayat.ba piše: Akademik Gradimir Gojer

I poraz je logičan za sportaša koji plemenitost igre stavlja prije i iznad rezultata, koji se jedini u konačnici piše i računa. Sinoćnji poraz Hrvatske protiv Italije, dosadašnjeg prvaka Europe, morao je teško pasti ne samo Dalićevim izabranicima i njihovim navijačima nego i onim našijencima koji navijaju za reprezentacije država čiji igrači kad se sastanu razgovaraju bez prevoditelja.

Posljednjih godišta pratim rast i razvoj hrvatskog internacionalca, golmana Domagoja Livakovića. I uvijek sam u njegovom pogledu vidio pritajenu neku tugu. Vratar koji je nemalo zaslužan za uspjehe hrvatske nogometne vrste, ipak, sinoć je bio nemalo tužan, kazao bih i nesretan. Livakovićev pogled zbog poraza od Italije nosio je sinoć neizrecivu tugu!

Nikada nisam vidio sportaša sa toliko tuge u očima. Kao da se sva tuga svijeta slila u oči hrvatskoga internacionalca. I sjetan i žalostan, na tren i gord bio je ovaj junak brojnih uspjeha hrvatske reprezentacije. Iako ničim nije doprinio nesretnom pogotku postignutom u "zaustavnom vremenu" Livaković nije sinoć bio miljenik Fortune. A bio je tako blizu prolaska u osminu finala Eura.

Taj pogled dugo ću pamtiti jer kao da je u sebi sublimirao svu žestoku patnju i bol zbog nesretnog pogotka u posljednjim sekundama utakmice.

Sport je to i tako valja prihvatiti i tugu nakon poraza.

Glavu gore Livakoviću.