Pjevač Haris Džinović ne krije da uživa u kuhanju, a o njegovom receptu za burek se već i pričalo i pisalo u više navrata.

Sastojci:

juneće mljeveno meso 600 g

juneća mljevena masnoća, 100 g

crni luk, 200 g

krompir, 300 g

kore za pitu, 500 g

suncokretovo ulje, 50 ml

voda, 50 ml

so i biber po ukusu

Preliv:

mileram, 200 g

grčki jogurt, 200 g

bijeli luk, 3 čehna

Priprema:

U odgovarajuću posudu je potrebno da stavite juneće mljeveno meso sa dodatkom masnoće. Nakon toga isijecite sitno crni luk.

Krompir isjeckajte na kockice i dodajte sve u posudu sa pripremljenim mesom. Zatim sipajte potrebne začine, biber i so i obavezno dodajte malo vode, a to se radi da se masa ne bi skupila.

Nakon toga podmažite pleh uljem i naredajte pripremljenu smjesu na početak svake kore, urolatajte je i taj postupak ponovite više puta, dok se ne potroši sva smjesa iz posude. Pored ane kore premažite uljem i pecite na 220 stepeni 20 do 25 minuta.

Preliv se sprema vrlo lako, a bureku daje poseban ukus. Sve što je potrebno je da isjeckate sitno ili izgnječite bijeli luk i dodate ga u posudu sa pomiješanim grčkim jogurtom i mileramom. Sve dobro sjedinite i servirajte pored bureka.