Bosanskohercegovački napadač Haris Tabaković (29) kraj sezone iskoristio je da izgovori sudbonosno "da" svojoj izabranici Sabrini Rosopulo s kojom se jučer vjenčao.

Haris je s njemačkom manekenkom prošle godine objavio zaruke, a sada su se i vjenčali, iako nije poznato mnogo detalja vezanih za svadbenu ceremoniju.

Tek je njegova izabranica na Instagramu objavila story na kojem je prikazana svadbena torta uz opis: "Vjenčana s ljubavi mog života."

Inače, Sabrina je rođena u Minhenu i radi kao model. Učestvovala je, između ostalog, u emisiji "Germany’s Next Top Model" 2017. godine i ušla je među 30 najboljih.

Tada je zapravo i počela karijeru modela, a možemo je vidjeti na modnim pistama od New Yorka do Pariza. Kako piše Heute prije pet godina čak su joj ponudili posao u brendu donjeg rublja Victoria's Secret u New Yorku.

S druge strane, osim na ljubavnom, Tabaković ima odličnu godinu i na poslovnom planu. Iskusni napadač je sezonu okončao kao najbolji strijelac 2. Bundeslige sa 22 gola u 31 odigranoj utakmici, a golgeterskom učinku je dodao i četiri asistencije.

Tabaković ima ugovor s Herthom do ljeta 2026. godine i očekuje se da ostane u klubu i naredne sezone.

Karijeru je počeo u omladinskim kategorijama Young Boysa da bi u Švicarskoj igrao još za Wil, Grasshoppers te Debrecen i Diosgyor u Mađarskoj, A. Lustenau i bečku Austriju u Austriji prije nego li je u ljeto 2023. godine prešao u Herthu.

Ranije je odlučio da promijeni sportsko državljanstvo i nastupa za Bosnu i Hercegovinu za koju je skupio dva nastupa.