Hasanu Mujakiću iz Velike Kladuše prije godinu dana ustanovljen je karcinom pluća koji je operisao 25. jula prošle godine u Sarajevu. Tada kreće njegova agonija.

Uslijedile su hemoterapije, koje je otežavalo svakodnevno putovanje od Velike Kladuše do Bihaća. Nažalost, njihov učinak nije bio efektan.

U međuvremenu, odlazio je na brojna snimanja i pretrage, ali obzirom na velike liste čekanja, većinu je obavljao privatno. Hasan je korisnik biroa za zapošljavanje i nema nikakvih primanja te više nije u mogućnosti da snosi potrebne troškove.

Pored toga, vodi brigu o supruzi koja je već sedam godina slijepa.

-Imam jake bolove. Pijem mnogo lijekova, imam problema s disanjem, koristim kisik i redovno sam kod pulmologa. Supruga je teški bolesnik, brinuo sam se o njoj dok sam bio u dobrom stanju – kazao je u razgovoru za Hayat.ba.

U trenutku dok smo razgovarali s Hasanom kazao je kako nije bio u mogućnosti kupiti lijek koji trenutno koristi, a koji košta 125 KM.

Naše malo, nekome znači mnogo. Pomozimo Hasanu da se oporavi, olakšajmo mu svakodnevnicu i omogućimo da sa suprugom dočeka bolje dane.

Uplata iz BiH

Raiffesen banka

Hasan Mujakić

Za liječenje Hasana

Broj žiroračuna: 1613000071768512

Uplata iz inostranstva

Raiffesen banka

Za liječenje Hasana

SWIFT CODE: RZBABA2S

IBAN CODE: BA391613000071768512