I ovog Bajrama Hayat televizija je za vas pripremila bogat cjelodnevni program. Večeras ste imali priliku čuti sevdalinku na jedan drugačiji, posredan način kako svjedoči o kulturnoj specifičnosti naše zemlje, isto kao što tu specifičnost upotpunjuju sve naše bajramske tradicije.

Svaki čovjek izborom muzike definiše sebe. Ona je stil, ona je vlastiti izbor mogućnosti promišljanja. Emotivni izražaj. Mnoge su pjesme koje ne umiru! Pjevali su ih, kako treba, rijetke legende, i te će pjesme živjeti. A mi ih čuvamo u njihovom obliku i stvaramo da traju. Da budu naš doprinos trenutku i vremenu.

Hasić sevdalinkama oduševio u Bajramskom programu: Repriza u ponedjeljak u 16.15 sati

U specijalnoj bajramskoj emisiji donio ih je glas koji zadivljuje – operski pjevač Kenan Hasić u pratnji orkestra Harisa Kaltaka.

Hasić sevdalinkama oduševio u Bajramskom programu: Repriza u ponedjeljak u 16.15 sati

Kenan je iskusan i sjajan izvođač. Nova muzička ličnost koja se večeras predstavila u Hayatom programu posebnim opusom narodnih pjesama. Lakoćom izvođenja, očaravajuće interpretira i donosi pjesmu pred slušaoca. On poštuje izvornost djela, muzički oblik u kojem narodna pjesma datira već decenijama. Ne mijenja forme, ne dodvorava se vremenu i ljudima. Poštuje originalnost i njenu vrijednost. Kenan Hasić može da otpjeva sve. Zato lakoćom znalca, nošen talentom, stvara virtualnost u interpretativnom smislu. Daje sebe u potpunosti pjesmi, posvećen tekstu i muzici inkorporira svoj dojmljivi vokalni izražaj. Kenan Hasić je dragocijenost ovog vremena.
Reprizu večerašnjeg koncerta gledajte sutra u programu Hayat TV-a u 16.15 sati.