Prošli vikend u Srbiji je održan svesrpski sabor koji je okupio čelnike Srbije i manjeg bh. entiteta RS. Pored političkih predstavnika bili su i predstavnici SPC, odnosno patrijarh Porfirije.

Sa ovog skupa mogle su se čuti poruke kao će se Srbi, ma gdje god da bili, držati zajedno te da će se međusobno pomagati. Nravno, predsjednik manjeg bh. entiteta RS Milorad Dodik iskoristio je ponovo priliku da kaže kako će Srbija i bh. entitet RS postati jedno.

U emisiji '7plus', ministar odbrane BiH, Zukan Helez, je uputio poruku Vučići i Dodiku.

-Ja sam nedavno prošao kroz južnu Srbiju. Ljudi su me fino ugostili, čak sam dobio i neke poklone. Tamo je narod drugačiji u odnosu na režim. Vidio sam autobus gdje je naprijed neka kabina a nazad je neki sanduk koji prevozi narod. Neka Vučić malo razmisli o povećanju penzije. Najniža penzija u Srbiji je 326 KM, u BiH 580 KM a u RS 380 KM. Neka se okanu BiH. Ja im poručujem, ne kao ministar nego kao građanin ove zemlje, mi nikada nećemo dozvoliti da se ijedan dio BiH otcijepi. Isto su radili čelnici Republike Srpske Krajine. Baš su se njih trojica isto zvali, Mile. Danas svi jadikuju iz Srbije o Krajini. Danas tamo nema Srba jer su pravili probleme, barikade, pravili državu. Pozivam Dodika da pravimo našu državu te da uvedemo BiH u EU i NATO – poručio je Helez.