Slavni glumac Matthew McConaughey prije nekoliko je godina gotovo napustio glumu tokom svoje dvogodišnje pauze od Hollywooda.

U svom intervjuu s Glenom Powellom za Interview Magazine, 54-godišnji glumac je govorio o tome zašto je morao napustiti svoju glumačku karijeru kako bi se "ponovno otkrio u Hollywoodu" nakon što se osjećao kao da je zarobljen u žanru romantične komedije, piše Page Six.

- Dugi niz godina glumio sam u romantičnim komedijama, i iako sam im mogao ponuditi ograničen raspon glume, to su za mene bili neki solidni hitovi - rekao je McConaughey i dodao kako je oduvijek htio probati "neke nove stvari".

Dok je bio odsutan iz Hollywooda, McConaughey je opisao svoj život kao "zastrašujuć" i napomenuo da je imao "duge razgovore" sa suprugom Camilom Alvez McConaughey o "potrebi da pronađe novi životni poziv". U to se vrijeme prisjetio kako je razmišljao o poslu učitelja, studiranju dirigiranja ili o radu s divljim životinjama.

Ova filmska zvijezda nije tačno precizirala kada je uzela pauzu, ali je ostao bez ikakvih priznanja i posebnih postignuća između 2007. i 2010., nakon što je glumio u nekoliko romantičnih komedija, uključujući "The Wedding Planner" uz Jennifer Lopez još 2001. i "Kako izgubiti tipa u 10 dana" iz 2003. godine.

A onda se 2014. vratio u svijet filma i dobio Oscara za svoju ulogu u filmu “Dallas Buyers Club” - dramskom filmu koji govori o Ronu Woodroofu, kauboju kojemu je sredinom osamdesetih dijagnosticiran AIDS. McConaughey je također glumio u "Vuku s Wall Streeta" 2013. godine.

"Bilo je zastrašujuće", rekao je McConaughey o vremenu koje je proveo izvan Hollywooda.

- Doduše, odlučio sam da je to ono što trebam učiniti, pa nisam namjeravao izvući padobran i odustati od te misije. Ali bilo je strašno, jer nisam znao hoću li ikada izaći iz pustinje i vratiti se - rekao je poznati glumac.

Podsjetimo, McConaughey je postao poznat nakon svoje uloge u filmu "Dazed and Confused" iz 1993. godine.