Grupno silovanje 12-godišnje devojčice šokiralo je Francusku, dok nekoliko medija pišu da je ona napadnuta jer je Jevrejka.

Navodno antisemitski napad dogodio se u gradu Kurbvoa u Pariškom regionu.

Prema pisanju Le Figara i BFM TV, žrtva je hodala parkom u subotu kada su je napala trojica dječaka.

Navodi se da su optuženi, i sami još uvek tinejdžeri i imaju 12 i 13 godina, natjerali djevojčicu u praznu šupu. Prema policijskim izvještajima, tamo je vrijeđana kao "prljava Jevrejka", a zatim brutalno silovana.

Nakon napada, djevojčica je sve rekla roditeljima, koji su pozvali policiju. Dva dana kasnije, policajci su uhapsili osumnjičene počinioce. U utorak su adolescenti privedeni istražnom sudiji. Oni se nalaze u pritvorskom centru za maloljetnike.

Pored teškog silovanja, seksualnog napada, ucjene i prijetnji smrću, u toku su istrage i za tjelesne povrede i uvrede. U javnom tužilaštvu u Nanteru kažu da je izvršenje posljednja dva djela "još više otežava vjerska pripadnost žrtve".

Dvojica maloljetnika osumnjičena su za silovanje i ostale optužbe, dok je treći maloljetnik osumnjičen da je pomagao i svedočio silovanju.

Prema nepotvrđenim izveštajima, jedan od navodnih silovatelja bio je u vezi sa djevojčicom i nije mogao da podnese činjenicu da je ona od njega sakrila svoje jevrejske korijene.