Dvogodišnjak je pronađen 9. januara privijen uz tijelo oca Kennetha (60) koji je preminuo od posljedica srčanog udara.
Tokom istrage je utvrđeno da je Bronson Battersby (2), koji je pronađen sklupčan u pidžami pored mrtvog oca, umro od dehidracije, piše Daily Mail.

Socijalna radnica je 2. januara tokom rutinske posjete stigla u njihov dom u Lincolnshireu. Kako joj niko nije odgovarao, ponovo je došla 4. januara i zatim pozvala policiju. Kenneth je bio nezaposlen i imao srčano oboljenje zbog kojeg je dobio žuticu. Iz tog razloga ih je socijalna radnica posećivala jednom sedmično.

Međutim, tijela oca i sina su pronađena tek pet dana kasnije, kada je socijalna radnica uzela ključ od stanodavca i ušla u kuću.

Majka dječaka, Sara (43) posljednji put je videla sina prije Božića.

Tokom istrage koju je otvorio mrtvozornik Pol Smit saznalo se da je Bronson otišao da živi s ocem nakon što su mu se roditelji rastali u ljeto 2022., dok su stariji sestra i brat ostali s majkom.

Kennethovo tijelo pronađeno je iza vrata dnevne sobe, a Bronson je pronađen mrtav između očevih nogu.

Organizacija Lincolnshire Safeguarding Children Partnership je pokrenula nezavisnu reviziju slučaja koju je započela u februaru. Očekuje se da će trajati šest mjeseci.

Dječak umro od dehidratacije i gladi

Dječak je nakon očeve smrti ostao bez hrane i vode, a njegovo tijelo pronađeno je 9. januara. Policajci su plakali kada su vidjeli stravičan prizor u stanu.

Njihov pas Skajler uspio je da preživi.

– Ono što se dogodilo nam je slomilo srce. Bronson to nije zaslužio. Našli su ga sklupčanog kod Kennethovih nogu. Ostao je u mraku, sigurno je bio jako uplašen i zbunjen. Vjerovatno je mislio da mu tata samo spava. Bio je predivan dječak. Uvijek je bio nasmijan i pun ljubavi, volio je da se mazi – rekao je prijatelj njegovog oca.

Njegova majka Sara identifikovala je tijelo, prenosi Blic.

– Nisam mogla da ga podignem, tijelo mu je bilo jako krhko. Mogla sam samo da ga dodirnem, predugo je bio sam – rekla je ona.


Ona je zatim rekla da je sina posljednji put vidjela prije Božića nakon svađe sa bivšim mužem.

– Da su socijalne službe uradile svoj posao Bronson bi još uvijek bio živ. Ali nisu ništa uradili. Ne mogu da vjerujem. Ne mogu im dozvoliti da se izvuku sa ovim. Imao sam rezultate obdukcije. Bronson je umro od gladi jer mu je tata umro – rekla je majka dječaka.