Nakon obilnih kiša koje su obilježile raniji period ljeto je stiglo u punom sjaju u Neum, omiljenom odredištu za mnoge turiste koji traže spas od vrućina.

Ovaj mali grad na obali postaje sve popularniji među domaćim i stranim posjetiteljima u mjesecima godišnjih odmora.

Turističke agencije bilježe povećan broj rezervacija za smještaj u Neumu, a lokalni ugostitelji ističu kako je interes za njihove usluge veći nego ikad. Restorani uz more i plaže su puni posjetitelja koji uživaju u blizini mora.


Idete na more? Vozili smo jutros dionicom od Stoca do Neuma

Jedan od trenutno najpoznatijih puteva koji vodi do Neuma je onaj od Stoca do ovog primorskog raja. U nastavku možete pogledati video snimak vožnje ovim putem, koji nudi prekrasan pogled na pejzaže Hercegovine.

Moderna magistralna cesta Stolac – Neum zvanično je otvorena na današnji dan 2022. godine. Magistrala je završena i puštena u promet na radost brojnih bh. građana koji za ljetni odmor biraju Neum, jedini bh. grad na moru. Radost je bila i u Neumu jer njegovi stanovnici sada lakše i brže dolaze do Stoca i najvećeg grada u Hercegovini Mostara, kao što će i turisti brže i jednostavnije dolaziti u njihov grad.

Cesta je duga 36,5 kilometara, ali se previđa činjenica da se cesta nije gradila iz centra Stoca do Neuma, nego od mjesta Drenovac, tako da je precizna udaljenost Stoca od Neuma zapravo 47,1 kilometar.

Tako je stara cesta preko Svitave koja je puna krivina otišla u prošlost, a mi svim vozačima želimo sretnu i ugodnu vožnju magistralnom cestom Stolac-Neum.


Idete na more? Vozili smo jutros dionicom od Stoca do Neuma