Vozači bi mogli produljiti životni vijek svog automobila slijedeći jednostavan savjet jednog od vodećih automehaničara Scottyja Kilmera.

Kilmer je na svom YouTube kanalu otkrio da bi jedan artikl dostupan u mnogim trgovinama mogao dramatično produžiti životni vijek benzinskih i dizelskih vozila. Korištenjem silikonskog spreja na gumenim brtvama oko prtljažnika i ručki vrata može se spriječiti nastajanje nekih problema.

Kilmer je kazao da nanošenje male količine spreja može spriječiti potpuno lijepljenje vrata. Naglasio je da je jednostavan sprej toliko koristan da bi čak mogao udvostručiti život vozila, što je vrlo važno vlasnicima rabljenih automobila.

Što napraviti kad se vrata auta ne mogu otvoriti?

"Ako ste ikada imali ljepljive brtve ili one koje propuštaju vodu na gepeku, pogledajte ovo! Ako nabavite silikon u spreju i poprskate ih, a zatim ih obrišete jednom godišnje, ne samo da se neće zalijepiti, nego neće curiti ni kad pada kiša", istaknuo je stručnjak.

"Ovaj auto je star 28 godina, gepek još ne curi, vrata još ne cure. Sve zato što jednom godišnje prskam gumene brtve. Dodatna prednost je to što su to silikoni i kiša se neće zalijepiti za njih i neće se smrznuti kada vani postane hladno i kišovito, pa zbog toga ne možete ući u svoj automobil", rekao je Kilmer.

Njegove pratitelje oduševio je savjet, a neki su mu bili posebno zahvalni, s obzirom na to da je sada krenula druga krajnost, visoke temperature koje također mogu napraviti isti problem.

"Hvala ti, Scotty. U zadnje vrijeme, dok mi se auto grije na suncu, zalijepe se brtve na vratima i pitam se kako to popraviti. Sada znam! Odličan tajming!" napisao je jedan od njih u komentarima, piše Net.hr.