NCB Interpol Podgorica raspisao je 98 međunarodnih potjernica, a u Interpolovoj bazi podataka trenutno su aktivne 273 potjernice koje je raspisala Crna Gora.


To pokazuje izvještaj o radu i stanju u upravnim oblastima iz nadležnosti Ministarstva unutarnjih poslova, s organizacionom jedinicom Ministarstva nadležnom za policijske poslove za 2023. godinu.


-U Interpolovoj bazi podataka trenutno su aktivne 273 potjernice (crvenih i difuzionih) koje je raspisao NCB Interpol Podgorica. U izvještajnom periodu je raspisano 98 međunarodnih potjernica. Obustavljeno je 69 međunarodnih potjernica. Najčešći razlog obustavljanja međunarodnih potjernica je realizirana ekstradicija (33), apsolutna zastara (16), lišenje slobode i privođenje u UIKS (10), povlačenje nadležnog suda (6) - navodi se u izvještaju koji je objavila Vlada Crne Gore.

Interpol Podgorica raspisao gotovo 300 potjernica


Kako se pojašnjava, izvršena je ekstradicija 36 osoba u Crnu Goru, dok na kraju godine 50 osoba čeka na izručenje u Crnu Goru.


-Na zahtjev Forenzičkog centra, za provjeru identiteta stranih državljana koji su počinili kaznena djela u Crnoj Gori obrađeno je 36 predmeta koji obuhvaćaju 477 osoba - piše u izvještaju, a prenosi RTCG.