Nakon snažnog nevremena koje je pogodilo prijepoljski kraj (Srbija) voćari su obišli svoje zasade i u njima zatekli pravi haos.

Najveća šteta pričinjena je na malinjacima, jer je crveno zlato pristiglo na berbu. Jako teška situacija je u selu Skokuće i domaćinstvu Njegoša Stojadinovića.

- Ovo je prava katastrofa šta nas je zadesilo usred berbe malina. Sve je pokidano, uništeno. Jedino ako je slučajno ostala po neka malina na grani, ostalo je sve na zemlji. Tuga i jad. Odvaljene su i grane, ni sam ne znam kolika je šteta - rekao je za RINU Njegoš.

Izašao u malinjak, pa zatekao jezivu scenu, sve je uništeno: To još nisam doživio


On dodaje da je nevrijeme koje je tokom jučerašnjeg dana pogodilo Prijepolje, jedno od najjačih koje je doživio u životu.

- To još nisam doživio, grad je jako tukao duže od pola sata, a veličina ledenih loptica bila je veća od oraha. Razlupano je u našem kraju i dosta krovova, uništeni su automobili. Kad je oluja prestala izašli smo u zasade i već smo unaprijed znali da je u njima stanje kritično. Pitanje je da li će maline iz ovog našeg kraja ove godine uopšte biti za prodaju - kaže Njegoš.

Jako olujno nevrijeme napravilo je veliku štetu i na putnoj infrastrukturi, a na pojedine putne pravce izlili su se bujični potoci i saobraćaj je bio u prekidu.