Izraelska vojska je eksplozivom digla u zrak cijelo stambeno područje koje se sastoji od nekoliko stotina stambenih jedinica u centru grada Gaze i u Rafahu, javlja Anadolu.

Očevici i lokalni izvori za Anadolu su rekli da su izraelske eksplozivom digle u zrak cijelo stambeno područje u centru grada Gaze, zapadnim dijelovima grada Rafaha i Saudijskoj četvrti u tom gradu.

Korisnici društvenih mreža također su podijelili snimke nastale prije i poslije eksplozija, koje pokazuju obim razaranja koji su te regije pretrpile.

Izvori nisu imali informacije o poginulima i povrijeđenima.

Najmanje 37.598 Palestinaca je ubijeno, a 86.032 osobe su povrijeđene u kontinuiranim napadima koje Izrael izvodi u blokiranom Pojasu Gaze od 7. oktobra prošle godine. Među ubijenim je i najmanje 15.694 djece i 10.279 žena.

Mnoge žrtve i dalje su zarobljene pod ruševinama i na putevima jer spasioci ne mogu da dođu do njih zbog kontinuiranih izraelskih napada.

Izrael je optužen za genocid pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu, koji je u svojoj posljednjoj preventivnoj mjeri naložio Izraelu da odmah obustavi svoju operaciju u Rafahu, gradu na jugu Gaze u kojem se nalazi više od milion raseljenih Palestinaca.