Policija je uhapsila 30-godišnjaka iz Bošnjaka (Hrvatska) koji je osumnjičen za krivično djelo teškog ubistva. Policija vjeruje kako je 30-godišnjak ubio 48-godišnjaka.

Nestanak 48-godišnjaka prijavljen je 4. juna, nakon čega su policijski službenici nadležne Stanice granične policije Županja poduzeli mjere traganja s ciljem pronalaska nestale osobe. Potraga je završila jučer kad je građanin pronašao mrtvo tijelo u bunaru na oranici u Bošnjacima i o tome obavijestio policiju.

Tijelo su iz bunara izvukli vatrogasci, te je prevezeno u NMB Dr. Juraj Njavro u Vukovaru na identifikaciju i obdukciju. U bolnici je potvrđen identitet mrtvog tijela, a obdukcijom je utvrđeno kako je riječ o nasilnoj smrti.

Ubistvo se navodno dogodilo 31. maja

Policija je poduzela mjere traganja za počiniteljem te je on jučer priveden u službene prostorije. Na temelju sudskog naloga obavljena je pretraga doma i drugih prostorija osumnjičenog. Tom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti izvršenja krivičnog djela.

U porodičnoj kući je proveden i uviđaj kojim je rukovodila zamjenica Županijskog državnog tužilaštva u Vukovaru. Policija smatra kako postoji osnovana sumnja da je 30-godišnjak počinio ubistvo koje se dogodilo 31. maja oko 1:30 sati u dvorištu porodične kuće u Bošnjacima.

Smatraju kako je došlo do verbalnog i fizičkog sukoba, nakon kojeg je ubojica žrtvi zadao više udaraca sjekirom po glavi i tijelu. Vjeruju kako je ubojica zatim besvjesno tijelo žrtve odvezao na poljoprivredni predio Pivničište u Bošnjacima, gdje ga je ustrijelio jednim hitcem u glavu puškom koju je nezakonito posjedovao i zatim bacio tijelo u bunar.

Osumnjičeni će danas biti predan u pritvor Policijske uprave vukovarsko-srijemske, dok će krivična prijava protiv njega biti podnesena nadležnom Županijskom državnom tužilaštvu u Vukovaru, piše Index.hr.