Poznati bh. glumac Feđa Štukan trenutno se nalazi na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu u prostorijama za zadržavanje, a nakon što su mu srbijanske vlasti onemogućile ulazak u tu državu.

-Ja sam dobio rješenje u kojem piše da postoji negativna procjena bezbjednosnog rizika za Srbiju i zato nisam mogoa da uđem. Nemam pojma koliko traje ta zabrana, još nisam našao na papiru. Uglavnom, tu sam na aerodromu. Prepavaću tu, ujutru će me deportovati u BiH, za Sarajevo - rekao je Štukan za Buku.

Štukan je u Beograd došao jer je trebalo da učestvuje na književnoj večeri na festivalu „Krokodil“.

-Večeras ću nekako pokušati da se video linkom javim na festival, vjerovatno ću uspjeti ako me prebace na tranzit, onda ću moći i da posjećujem restoran jer evo gladan sam satima. To mi je najveći problem. Ljudi su super, nema nikakvih problema, svi su srdačni, ljubazni, divni, samo što ne mogu da uđem - kaže Štukan za Buku.

Štukan očekuje da uskoro bude prebačen u zonu tranzita gdje će moći posjećivati restorane i radnje.

U rješenju nije naveden razlog zbog kojeg je on sigurnosni rizik, ali jedan od razloga moglo bi biti njegovo učešće na protestima opozicije „Srbija protiv nasilja“.

- Vjerujem da je najveći problem moja knjiga „Blank“, to je još samo jedna kap koja je bila čekana da prelije čašu, mislim da se to već nekako spremalo - rekao je Štukan u razgovoru za Buku.