Tri jeziva slučaja, dva u Beogradu i jedan u Subotici, zaprepastili su javnost. Tri sina svoje mrtve očeve su držali u kućama, a jedan je lobanju krio jer mu otac nije imao zlatne zube?!

Prvi slučaj je otkriven u Zemunu. David Drobnjak (53), uhapšen je zbog sumnje da je oca Branislava Drobnjaka (79) zakopao ispod betonske ploče u kući.


On je, bez prethodnog poziva, došao u Treće osnovno javno tužilaštvo, u pratnji dva branioca, kako bi prijavio da je tokom 2016. godine sam sahranio oca u kući. Drobnjak je tvrdio da mu je otac umro prirodnom smrću.


Kako je tada saopćeno iz Trećeg osnovnog javnog tužilaštva, on je rekao da nikome nije prijavio smrt oca i da je zbog toga bio u mogućnosti da sve vrijeme podiže penziju oca, za koje podizanje je imao ovlaštenje od ranije.

Javnost u susjedstvu šokirana: Krio očevu lobanju zbog zlatnih zuba?Kako Blic piše, u kući su pronađeni lobanja i dijelovi skeleta koji su bili zakopani na dubini od oko jednog metra.


Samo nekoliko dana kasnije, policija je u kući u Beogradu pronašla ljudsku lobanju.


Beograđanin, kod kojeg je policija u ormaru pronašla lobanju, rekao je da je u pitanju lobanja njegovog oca koji je sahranjen prije 45 godina u porodičnoj grobnici, a da je, prilikom sahrane njegove rođake, vidio lobanju oca u kojoj nema zlatnih zuba. Navodno, rekao je da je tada bio povrijeđen i da ju je donio kući.


Posljednji slučaj koji je otkriven jeste u Subotici. Jožef M. (37) osumnjičen je da je prije tri godine nakon verbalnog sukoba ubio lopatom oca Jožefa M. u njihovoj porodičnoj kući u ulici Filipa Filipovića u subotičkom kraju Srpski šor.


Kako je policija saopštila, zbog sumnje da je Jožef mlađi ubio oca, urađen je pretres kuće i drugih prostorija i u pomoćnoj prostoriji, tačnije u podrumu, pronađeno je beživotno tijelo starijeg Jožefa.