Peglanje se ubraja u ne tako omiljen kućni posao mnogih žena, dok ga neki smatraju odličnom terapijom nakon napornog i stresnog dana.

Međutim, sve domaćice znaju kakvu frustraciju može izazvati loše podešena temperatura na pegli, jer ona može da zagori i u najgorem slučaju ošteti odjeću. Nerijetko se dešava da peglajući preko rubova majica i košulja, nesmotreno odjeća izblijedi i nije više za korišćenje.

Predio košulje oko dugmića ili rubova oko vrata poseban su izazov jer koliko god bili oprezne prilikom peglanja, odijevni predmet se mora okretati kako bi se dobro zahvatio svaki dio tkanine. Revolucionarno rešenje za taj problem, koje mnoge dame vjerovatno nisu znale, postoji upravo na pegli. Taj dio aparata i te kako ima svoju praktičnu namjenu, a evo o čemu je riječ.

Na dizajn pegle vjerovatno mnogi nikad nisu obraćali pažnju, kao ni na to čemu i zašto služi prorez pri dnu ploče. Većina je vjerovatno mislila da se radi o nekom ukrasnom detalju.

Naime, prorez pri dnu svake pegle namijenjen je za peglanje rubova majica, naročito onih debljih koji su nepristupačni i nezgodni za redovno peglanje. Prolaskom pegle sa prorezom kroz taj dio opeglat ćete majicu kako treba, bez stvaranja bijelih tragova ili neravnina. Vjerujemo da će nakon tog saznanja mnogim damama peglanje biti olakšano i da će ga zavoljeti.