Sinoć je u Zagrebu 11. put održana dodjela nagrada L’Adria Story Hall of Fame, a dodijeljene su nagrade u 17 kategorija.

Sretnici koji su ove godine ponijeli ovo priznanje kući su Nina Badrić, Jelena Rozga, Tarik Filipović, Danijela Martinović, Tony Cetinski, Daria Lorenci-Flatz, Barbara Kolar, Baby Lasagna i mnogi drugi.

L’Adria Story Hall mnogi smatraju jednim od najglamuroznijih godišnjih okupljanja hrvatskih i regionalnih zvijezda u okviru kojeg se dodjeljuju i nagrade onima koji se u prethodnoj, ali i u ovoj godini mogu pohvaliti najvećim ostvarenjima na području glume, muzike, kulture kao i rezultatima ostvarenim na medijskoj i estradnoj sceni.

Nagradu regionalne zvijezde ponijela je jedna od trenutno najpopularnijih pop-pjevačica ovih prostora Jelena Rozga, koja se sinoć pojavila u crvenom odijelu sa šljokicama, imala je popularnu wet lookfrizuru, naizgled mokru kosu, čime je, kako možemo vidjeti po komentarima na društvenim mrežama, oduševila publiku.

- Hvala Storyju na divnoj nagradi i što su prepoznali trud. Moja ekipa i ja smo puno godina radili na ovome što se danas događa. Dočekale su nas rasprodane arene i niko nije sretniji od mene - kazala je Jelena nakon dodjele za Hayat.ba.

A zatim se osvrnula i na naredni period i obaveze koje je očekuju. Polako se bliži i kraj njene turneje „Minut srca mog“ tokom koje je punila dvorane u cijelom regionu, a posljednja stanica, na koju čeka 14 godina, jeste Sarajevo, grad koji u njoj budi posebne emocije.

- Beskrajno se radujem sarajevskom koncertu. To nam je zadnja stanica turneje 'Minut srca mog’. Bit će jako emotivan koncert, baš zato jer je posljednji. Ne volim puno govoriti o onome što radim, ali ovo je zaista lijepo, veliki je spektakl i puno ljubavi uloženo je u ovu turneju. Jedva čekam pjevati sarajevskoj publici, neka mi svi dođu!

Osim što je u ovu turneju uložila mnogo ljubavi, u nju je zaista uloženo i mnogo novca, produkcija je vrhunska, što se može vidjeti na svakom koncertu turneje „Minut srca mog“. Scenski nastup je senzacionalan, sa zahtjevnom pirotehnikom, vatrenim topovima, fenomenalnim kostimima, a za atraktivnu koreografiju zadužen je Žiga Sotlar, jedan od najboljih koreografa u Evropi.

Za kraj turneje i taj dugoočekivani sarajevski koncert, koji će se održati 2. 11. u „Zetri“, punit će baterije u svom Splitu, jer, kako kaže, kod kuće je najljepše s porodicom i prijateljima, kao i ispijanje kafe na rivi.

(A. Arifović)