Peti je dan mjeseca ramazana. U ovo prediftarsko vrijeme u našoj 'Ramazanskoj sofri' donosimo vam razne recepte koje možete spremati za iftar.

Jelo sa sjevera Bosne u 'Ramazanskoj sofri': Jeste li probali jahniju?

Safet je ovaj put pripremao jahniju, jelo koje je sprecifično za Krajinu. Postoje dva načina pripreme.

''Jahnija je naša svakodnevnica. Kad god uđem u kuću gledam ima li jahnije. Nije to neki spektakl. Složimo malo mesa, luka, mrkve, ostavimo na šporetu i kad prođeš promiješaš. Nema neke filozofije'', rekao je Safet.

Jelo sa sjevera Bosne u 'Ramazanskoj sofri': Jeste li probali jahniju?

Ovaj put se Izeta pridružila Miranu, Safetu i Enisu u kuhinji. Odlučila je pripremiti slaganu krompirišu i kolač.

Jelo sa sjevera Bosne u 'Ramazanskoj sofri': Jeste li probali jahniju?