Safet K. prijatelj Nenada Zečevića iz Tutina, koji je brutalno ubijen u četvrtak u stanu u Bremenu u Njemačkoj iznio je potresne detalje zločina.

Za ubistvo osumnjičen je Adnan H. državljanin Bosne i Hercegovine koji ga je, kako se sumnja, nakon svađe, pretukao, a poslije nekoliko sati zaklao, dok je njegovo tijelo iskasapio na komade.

Osumnjičeni je uhapšen nekoliko sati nakon prijave ubistva.


– Kada su mi to jutro javili šta se dogodilo i da našeg Neše više nema, ja sam se zbunio. Šokirao sam se, to je bio veliki udarac za mene, ali i za sve nas koji smo ga poznavali, imali čast da se družimo sa njim – rekao je za Kurir u jednom dahu neutješni čovjek i dodao:

– Cijeli Tutin i svi Tutinci zavijeni su u crno! Naš Neša je bio poseban čovjek, divno biće, jedna nevina duša koja je nepravedno završila svoj život na tako svirep način – dodao je on.

Kako je dalje objasnio sagovornik, detalji zločina su jezivi.

– Nenad je svom ubici dao krov nad glavom. Taj Adnan H. je izbačen iz prethodnog stana u kojem je boravio, a Nenad se sažalio na njega i pozvao ga da dođe da živi kod njega gdje je on već prethodno bio sa jednim rumunskim državljaninom. Takav je bio Nenad, eto pomogao je čovjeku koji ga je ubio i unakazio – rekao je Safet K. i objasnio:

– Živjeli su zajedno od skoro, šta se tačno dogodilo tog dana niko od nas ne zna. Jako bi voljeli da znamo koji je razlog i motiv ubistva, jer je Nenad bio čovjek koji je sa svima mogao da razgovara, sa svima da dijeli i zato su ga svi voljeli – rekao je Safet.

On je potom dodao, da je rumunski državljanin koji je živio sa žrtvom i osumnjičenim bio u trenutku svađe u stanu.

– Kako smo mi čuli, Rumun je tog dana bio u stanu kada je došlo do svađe i tuče Nenada i ubice. Navodno, tada ga je osumnjičeni istjerao iz stana i rumunski državljanin je prespavao u kolima to veče. Za to vrijeme ubica je nakon tučnjave, zaklao Nenada, a potom ga izmasakrirao – rekao je on i dodao:

– Rumunski državljanin je ujutru došao do stana kako bi krenuli na posao i tada mu je Adnan H. rekao: “Ja sam ubio Nešu!”, a potom pobjegao.

Njemački istražitelji rade na jezivom zločinu, a sumnja se da je ubica ostao cijelu noć pored unakaženog tijela. Sagovornik je potom rekao da je rumunski državljanin otišao na posao.

– Rumun je otišao na posao i kada ga je gazda pitao gdje je Nenad, on mu je rekao “da ga je Adnan H. ubio, a potom pobjegao”. Čovjek se izbezumio i otišao do stana i pozvao policiju. Zatekli su stravičan prizor – kaže Safet K. i dodaje da osumnjičeni nađen nekoliko sati kasnije u blizini.

– Ubica je lociran, a krio se u blizini stana gdje živi njegov otac. Policija je bila i kod oca ubice, ali on navodno nije ništa znao o tome. Smatram da ubica našeg Neše mora da dobije veliku kaznu i da ovakav zločin ne smijemo da zaboravimo, kao ni našeg Nenada. Toliko sam bio potresen i šokiran da je ubijen da sam rekao da ubicu treba likvidirati. Dva dana nisam išao na posao, iako imam i firmu i radnike, nisam mogao da ustanem iz kreveta, nisam imao snage – dodaje sagovornik.