U Kraljevu (Srbija) je zavladala panika zbog najezde zmija, i to onih najopasnijih poput poskoka i šarki, koje su prošetale i centrom grada.

Hvatač zmija Radoslav Milović navodi za RTS da beton zmijama nije prirodno stanište te da su one iz prirode donesene u grad. Ukoliko dođe do susreta sa zmijom, najbitnije je da ne paničimo, napominje Milović.

- Samo nemojte da ih dirate, pustite ih da idu svojim putem, neće zmija prva da napadne ako ne uđeš na njenu teritoriju - savjetuje Milović.


Radoslav Milović posljednjih dana primio je veliki broj poziva uplašenih Kraljevčana zbog zmija, koje je hvatao i na višim spratovima stambenih objekata.

- U pitanju je bio poskok kapitalac - ukazuje Milović.
Ukoliko dođe do susreta sa zmijom, najbitnije je da ne paničimo, napominje Milović.

Prema njegovim riječima, treba savladati strah i paniku, udaljiti se bez naglih pokreta, jer zmije se, kako kaže, zapravo nas plaše i napadaju samo ako uđemo na njihovu teritoriju, ako misle da su ugrožene.

- Samo nemojte da ih dirate, pustite ih da idu svojim putem, neće zmija prva da napadne ako ne uđeš na njenu teritoriju. Čim čujete da ona sikće, šišti, pomjerite se - savjetuje Milović.

Ukazuje da beton zmijama nije prirodno stanište te da su iz prirode donesene u grad.

- Zmijama beton nije prirodno stanište, one se zakače za kola, ćebad, kad ih spakuješ nakon boravka u prirodi, istreseš kad stigneš kući i ona ispadne. Sa druge strane, u Kraljevu ima i napuštenih kuća koje su stanište zmija poput poskoka i šarana - rekao je Milović.