37-godišnji Hikmet Hećimović iz Zenice jučer je savladao lopova koji je pokušao ukrasti humanitarnu kutiju kompanije “Pomozi.ba” sa lokalne trafike.

Nemili događaj desio se kod restorana Salčinović u blizini parka Papirna i to par trenutaka poslije džume namaza. Nažalost tom prilikom Hikmet je povrijedio svoju lijevu nogu ali je smjestio lopova tamo gdje i pripada. Iza rešetaka policijske stanice MUP-a ZDK.

Još postoje dobri ljudi: Hikmet iz Zenice spriječio lopova u krađi humanitarne kutije

Ovaj po zanimanju majstor grijanja iz Njemačke svoj odmor u BiH će dugo pamtiti.

- Jučer poslije džume namaza u Zenici kod parka Papirna čuo sam da neko traži pomoć i pogledao sam preko ceste vidim da neki lik pokušava da ukrade ili opljačka radnju i ukrade onu kutiju u koju se ubacuje novac za Pomozi.ba i ja sam bez imalo razmišljanja o posljedicama ili bilo čemu odmah krenuo preko ceste da zaustavim sreća moja nije bilo auta mislim da bi me pokupili.

Kad je vidio da sam krenuo prema njemu počeo je da bježi i ja sam nakon 100 metara iskrenuo nogu ali sam nastavio, da bi poslije možda nekih 100 metara još jednom je iskrenuo, ali nisam odustajao dok ga nisam uhvatio i uspio sam hvala Bogu.

Drago mi je što taj neradnik i lopov ništa nije ukrao. Ja sam završio u bolnici a lopov iza rešetaka” – izjavio je Hikmet Hećimović za portal Crna-Hronika.