Šta se dešava sa “mega zvijezdama”??? Iako traju već dugi niz godina ili decenija, još uvijek neki od njih pokušavaju da organizatore koncerata na ovaj ili onaj način “izrade”.


Otkazao nastup

Ovaj put to se odnosi na grupu “Đogani” koja je pet do dvanaest “ispalila” poštenu porodicu Rastoder iz Holandije, koji već godinama organizira velike koncerte i dovode poznate pjevače. Sa svima je do sada funkcionisalo perfektno, ali samo u slučaju Đoganija ne!?

Naime, kako je rekao Benjamin Rastoder, Đogani im je otkazao nastup koji je bio planiran za 21. juni.


– Ne znam zašto, ali Đogani je počeo da postavlja uslove, kako mu prvo treba na račun uplatiti 3.000 eura, preostalih 3.000 prije koncerta donijeti u hotelsku sobu. Mi smo već u pretprodaji imali skoro 400 karata, a na sam održavanja koncerta bilo bi sigurno još toliko. Đoganiju smo ponudili 1.000 eura avansa, a ostatak kad dođe. Međutim, on je to striktno odbio uz obrazloženje, da oni ne lete jeftinim avio linijama, kao neki drugi. Uvijek lete luksuz klasom, pa žele 3.000 unaprijed. Drugi neka dolaze na konju, on neće!



Dogovor je bio 6.000 plus troškovi, da ga sačeka automobil na aerodromu, da on ne radi za 1.000 eura i ne želi da mu propadne vikend.

– A, šta da smo mu mi poslali 3.000, a on otkaže, jer kako sam čuo veoma često je to radio pa onda ode tamo ko mu da više novca. Mislim da je i sada o tome riječ, jer je napisao kako je on nas dugo čekao, pa je njegov menadžer dogovorio njemu nastupe za dva dana gdje će dobiti više novca.

Našli zamjenu

-A, ko će sada nama da pokrije troškove propalih flayera i reklame??? Da živi u Njemačkoj uslijedila bi tužba. Ali, karma je čudo. Mi smo već našli zamjenu, a to je legenda narodne muzike Ljuba Aličić. Kada smo najavili da on dolazi ne možemo da ostanemo od poziva. Jedno je sigurno znam, Đogani nikad više, ne volim ucjene – rekao je Benjamin Rastoder.

(Bato Šišić / Naj portal)

Kako je grupa Đogani ‘ispalila’ porodicu Rastoder: Drugi nek dolaze na konju, on neće!