Pukom srećom izbjegnuta je tragedija u Doboju. U prepunom parku u centru grada prevrnuo se ringišpil, povrijeđeno je četvoro djece. Dvoje je zadržano u bolnici, niko nije životno ugrožen.

Očevici pričaju da je ringišpil odjednom ubrzao i zaljuljao. Roditelji su počeli da viču da se ringišpil zaustavi da bi se samo nakon nekoliko sekundi prevrnuo, pie ATVBL.rs Konstrukcija je pala na djecu.

Zavladala je panika. Svi su priskočili u pomoć povrijeđenim mališanima.

-Nekoliko njih je uzelo konstrukciju da podigne, a mi smo se spustili dole da izvučemo tu djecu koja su bila zarobljena pod ringišpilom. Uspjeli smo veoma brzom reakcijom izvući djecu - rekao je Rade Ristić iz Doboja.

Roditelji su na rukama odnijeli djecu u hitnu pomoć koja se nalazi u blizini. Jedno vozilo hitne pomoći stiglo je i u park. Djeca su odmah zbrinuta.

-Uglavnom se radi o povredama glave i lica, otvorenim i zatvorenim povredama. Jedno dijete je imalo povredu u predjelu kosmatog dijela glave, zaustavljeno je krvarenje. Jedna djevojčica je imala povrede u predjelu lica. Dvoje djece nije imalo vidljive povrede, ali su bili u stanju šoka, uplašeni i uznemireni - izjavila je Milica Ristić, načelnik Službe hitne medicinske pomoći Doboj.

Sve se to dogodilo sinoć oko 20 sati. Čovjeka, koji je rukovao ringišpilom u Parku narodnih heroja, policija je uhapsila zbog izazivanja opšte opasnosti.

-Uviđajem koji je započeo sinoć rukovodio je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj i isti je nastavljen danas uz prisustvo vještaka mašinske struke. Lice inicijala B.J. će danas biti predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Doboju - navela je Dragana Damjanović, portparol Policijske uprave Doboj.

Dobojski park i danas prepun djece. Oni stariji još su u šoku i nevjerici.

-Jako mi je teško palo što su djeca povrijeđena, mogao sam i ja biti tu sa unukom. Mislim da treba tu malo strože propise, kada se to postavlja.

-Kad mogu tražiti kontrole i pooštriti mjere za sve ostalo, zašto za to ne bi pooštrili.

Djecu koja su zbrinuta u dobojskoj bolnici sinoć je obišao i gradonačelnik Boris Jerinić. Djeci i roditeljima ponudili su pomoć i pružili podršku.

Roditelji su u strahu posebno jer su se ovakvi slučajevi dešavali i u drugim opštinama i gradovima u posljednje vrijeme. Zbog toga, kažu, očekuju pojačane inspekcijske kontrole svih zabavnih sadržaja namijenjenih djeci.