Mnogi od nas koriste britvice za uklanjanje neželjenih dlaka već dugi niz godina, ali često nismo svjesni da postoji pravilan način depilacije koji može rezultirati glađom kožom i smanjenjem iritacija.

Priprema kože

Prije samog brijanja, važno je pripremiti kožu kako bi se smanjio rizik od iritacije i uraslih dlačica. Tuširanje ili topla kupka prije depilacije pomažu omekšati dlake i otvoriti pore, olakšavajući proces brijanja.

Koristite kvalitetnu britvicu

Odabir prave britvice ključno je za učinkovitu depilaciju. Kvalitetna britvica s oštrim oštricama omogućuje glatko i precizno brijanje, smanjujući rizik od povreda kože.

Koristite gel ili pjenu za brijanje

Nanesite bogati gel ili pjenu za brijanje na područje koje se depilira. Ovi proizvodi pomažu omekšati dlake, osiguravajući glatko klizanje britvice i sprječavajući iritaciju kože.

Brijanje u smjeru rasta dlačica

Kada započnete s brijanjem, važno je držati se smjera rasta dlačica. Brijanje protiv rasta dlačica može rezultirati urastanjem dlačica i iritacijom kože.

Držite kožu zategnutom

Tokom brijanja, lagano zategnite kožu kako biste stvorili ravnu površinu za brijanje. To će pomoći u smanjenju rizika od porezotina i osigurati preciznije rezultate.

Isperite britvicu redovno

Nakon nekoliko poteza britvicom, isperite je pod mlazom tople vode kako biste uklonili nakupljenu pjenu i dlake. Čista britvica osigurava glađe brijanje i sprječava začepljenje oštrica.

Hidratizirajte kožu nakon brijanja

Nakon depilacije, nanesite hidratantnu kremu ili losion na kožu kako biste je umirili i hidratizirali. To pomaže u sprječavanju iritacije i čini kožu mekšom i glađom.

Redovno mijenjajte oštrice

Korištenje tupih oštrica povećava rizik od porezotina, iritacije i uraslih dlačica. Stoga redovno mijenjajte oštrice britvice kako biste osigurali optimalne rezultate depilacije.

Pravilna tehnika brijanja britvicom može rezultirati glađom i mekšom kožom bez iritacija ili uraslih dlačica.