Drugačiji redoslijed serviranja bio je drugog dana kulinarskog takmičenja „Superchef by Tefal“. Kandidati su od tikve ili bundeve, koja je danas bila izazov dana, trebali sami osmisliti i napraviti jelo. Kreativnost nije dovoljna za dobre ocjene, tako je žiri rekao. Žiri je zahtijevao da prvo degustiraju slano, pa slatko jelo.

Propušteno vrijeme, neorganizovanost i briga o dekoraciji Marijetu Hrapović u ovom takmičenju je unazadila i navela da svoj rižoto servira u šerpi. Safet je dao četvorku zbog šerpe, Almir peticu, a Maja šesticu.

Sadika Muharemović je dobila pohvale za svoju muškatnu tikvicu i od Maje dobila sedam, od Almira šest, od Safeta četiri.

Minela Pita je napravila uštipke s kajmakom i kuhanom tikvom. Za Safeta bez bibera i zato je ocjena osam od Maje, od Safeta šest i od Almira četiri.

Elma Burza je za svoju kreaciju dobila osam od Maje i Almira, a od Safeta šest.

Samed Omerkić je opet napravio supicu od tikve i od dobio Almira osam, od Maje sedam i od Safeta šest.

Adnan Hadžić je servirao dva jela. Iako je zadatak bilo jedno jelo, Adnan je pripremio meni. Za pire od tikve i krompira i gulaš od tikvica Adnan je dobio niske ocjene, jer krompir nije bio kuhan. Almir nije želio ni probati i dao je tricu, Maja peticu, a Safet, također, tricu.

Posljednji koji je donio svoje jelo ispred žirija i dobio od Maje i Almira sedam, a od Safeta pet je Nezir Lihovac.
(T.Zerdo)