Kate Winslet je tokom intervjua za Vanity Fair otkrila da snimanje jedne od najromantičnijih scena u Titaniku nije bilo ni približno romantično u stvarnosti.

Riječ je o sceni u kojoj Rose i Jack zajedno stoje te gledaju zalazak sunca na horizontu. Mladi ljubavnici isprepletu svoje ruke i poljube se prvi put.

Iako je za mnoge ljubitelje romantičnih drama ovo jedan od najljepših trenutaka u povijesti filma, Winslet je rekla da se DiCaprio nije mogao uozbiljiti tokom snimanja scene, a uz to su naišli na još neke prepreke.

- Snimanje te scene bilo je noćna mora jer se Leo nije mogao prestati smijati, pa smo morali ponoviti scenu četiri puta. Jim je tražio vrlo specifično osvjetljenje za ovu scenu, a zalasci sunca su se stalno mijenjali tamo gdje smo bili - objasnila je Winslet.

Kate Winslet otkrila da je snimanje poljupca s DiCapriom bilo noćna mora

Dodatnu prepreku predstavljala je činjenica da vizažisti nisu mogli doći do njih kako bi im popravljali šminku i frizuru tokom snimanja scene.

- To je bio djelić broda koji nije bio dio cijelog filmskog seta na kojem smo bili, već samo mali odsječeni dio. Da bismo došli do njega, morali smo se penjati ljestvama. Sjećam se da ekipa za šminku i frizuru nije mogla doći do nas - dodala je.

Nadalje, tokom snimanja scene lupila je koljenom o ogradu pa su se i ona i DiCaprio počeli smijati te su uništili šminku. DiCaprio je morao nositi puder i sprej za samotamnjenje kako bi izgledao preplanulo, a dio njegove šminke oslikao se na licu njegove kolegice nakon poljupca.

- To je bio takav nered, uopće nije bilo onako kako se činilo - izjavila je.