Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica potpisao je Ugovor o nabavci helikoptera za potrebe Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo s Vedranom Ključaninom, direktorom Shot.

Ugovor je potpisan sa firmom Shot.

Prisutnima se obratili potpisnici ugovora. Predstavnik ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, te predstavnici ostalih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini.

Ministar Katica je istakao kako će ovaj dan ostati zapamćen u historiji, kao dan kada je MUP KS zaključio nabavku prvog helikoptera za građane Kantona Sarajevo i cijele države.

- S pravom mogu reći da je ovo historijski trenutak ne samo za MUP Kantona Sarajevo, nego i za cijeli kanton jer danas učvršćujemo temelje za izgradnju moderne, jake i najopremljenije policije u državi. Kada to kažem, onda mislim na viziju kojoj smo svakim danom sve bliže, a to je policija Kantona Sarajevo opremljena novim helikopterom, specijalnim oklopnim vozilima, vodenim topovima, body kamerama, adekvatnim naoružanjem i novim uniformama. Jaka policija KS bila je naša vizija kada smo pravili naše programe rada prije 5 godina i danas smo pokazali kako se ciljevi ispunjavaju - poručio je ministar Katica.

Leonardo spa Italija bila je druga firma koja nije bila formalno pravno ispravna, što je i zakonskim putem i dokazano.