Na Instagram stranici Marije Banduke pronašli smo recept za kolač s keksom i bananama - jednostavni slatkiš savršene kremaste teksture i bogatog okusa.

Potrebni sastojci:

600 grama mljevenog keksa

130 grama putera

135 ml mlijeka

4 kašike šećera u prahu

5 kašika pavlake

2 banane

350 ml vrhnja za šlag

150 grama crne čokolade

Priprema:

Mljeveni keks (300 grama) sjediniti sa puterom i mlijekom i smjesu rasporediti po dnu kalupa. Drugih 300 grama keksa, šećer, pavlaku i isjeckane banane izmiješati pa dodati i vrhnje za šlag (200 ml) i sjediniti.

Rasporediti preko kore i odložiti u fižider na hlađenje najmanje 4 sata. Ostatak vrhnja za šlag zagrijati do vrenja pa dodati čokoladu i miješati dok se ne istopi. Preliti kolač čokoladom i vratiti u frižider da se stegne.